2019-08-02

Beköltözik a zuzmó 

Évek óta hálásak vagyunk azoknak a fejlesztőknek, akik kitalálták, hogy egy sötétebb területét a lakásnak vagy irodának, hogyan tegyük “zöldebbé”. Amikor én először találkoztam a zuzmó- vagy mohafallal (a mérete kb. 3x3m volt) le voltam nyűgözve. Persze nem mertem megkérni az eladót engedje meg csak egy kicsit megsimizni a falat, de aztán nemsokára egy másik helyen újra szembe jött, és azóta is kedvencem. 

Amit a zuzmóról érdemes tudni: nem műnövény, észak-európai erdőkből gyűjtik össze őket, “tartósítják”, de nem veszítik el a rugalmasságukat. Elképzelhetetlen sokféle dekorációs elemet készítenek belőle - sajátkezűleg akár te is tudsz. Vannak festett verziók, de én inkább a hagyományos színét kedvelem.
A moha hasonló eljárásban kerül már a boltokba. Szintén hosszú távon tud díszítő elemként részt venni életünkben:), sokszor a zuzmóval alkotnak izgalmas mixet. Öntözni nem kell őket, a levegő páratalma, amit magukba szívnak, így tudják megőrizni állagukat, színüket beltéren.
Forrás: Pinterest

Kapcsolat Helgához

Alapanyag beszerzési pontok: 
wallgo.hu
plantart.hu

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.