2019-04-18

Tippek lakáseladáshoz 

Mennyit ér? – A lakáseladások 2019-ben szinte szárnyalnak. Sokan akár ingatlanközvetítő nélkül is sikeres üzletet kötnek, aki pedig nem akar ezzel nyűglődni keres egy ügyes ügynököt vagy egy lakberendezőt, aki egy kis Home Staging szolgáltatással segít. Szóval akár egyedül, akár segítséggel mi magunk is tehetünk azért, hogy lakásunk még eladhatóbb legyen a piacon.     

A kevesebb sokszor több

Amikor bemutatod a lakást, legyen átlátható. A túlzsúfolt szobákat senki sem kedveli. Egyrészt nem lehet átlátni mekkora a tér, illetve elriaszthat sok embert, mert csak egy káoszt lát. Amit tudsz tenni, próbáld átrendezni a bútorokat. Ami idáig sem kellett igazán, szanáld ki, vagy add el (adományfelajánlás: Cseriti hálózat - http://cseriti.hu/, ill. FKF ingyenes lerakóihoz is el tudod vinni-https://www.fkf.hu/szemleletformalo-kozpontok).  

Ha már túl vagy a bútorok válogatásán, érdemes elgondolkodni egy frissítő falfestésen.
A világos színek tágítják a tereket, és modernebb hatást keltenek. A vevők nagy átlaga egészen biztosan jobban érzi magát, ha egy ilyen lakásba lép be. Ha idáig erős színeket használtál a falakon, ez most sajnos nem fog előnyt jelenteni (kivéve, ha az átlagtól eltérő vevőt találsz:). Tehát végy pár doboz festéket, hengert és ess neki a falaknak, vagy bízd szakemberre. 

Cseréld ki a kiegészítőket

És akkor jöjjenek a kiegészítők. Én imádom őket. És amióta gyakorlatilag fillérekből is látványos átalakulást vihetünk végbe, nem kell spórolni. Jöhet a sok díszpárna, egy olcsóbb szőnyeg, képek falra, komódon. Még a dekorfüggöny cseréjét is gondold át. (Filléres lelőhelyek: Jysk,Pepco, Ikea, Mömax)

Rend a lelke mindennek

Lakásbemutáskor mindig tégy rendet. Nézz körül, van-e valahol “kupi”. Én biztos elpakolnám a személyes higiéniai dolgaimat a fürdőszobából, és a konyhában sem hagynám koszosan a főzőlapot :). Eltüntetném az elszáradt növényeket, a felesleges gyertyatartókat, ruhadarabokat és cipőket az előszobából. Az ebédlőasztalra rakhatsz egy futót, ne legyen üres. És nem utolsósorban, legyen koszmentes a lakás :)
Tudom ez mind idő és energia, de ne sajnáld, mert sok pénzt hozhat a házhoz ez a minimális befektetés.

Levelet küldök 

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.