Blog

Gondolatok, érzések, tanácsok

"A ház csak egy épület, az otthon egy érzés."

Otthontervező kisokos

1. rész -Kezdd az alaprajzzal

Már korábban írtam egy összefoglaló bejegyzést, mit kell átgondolni, egy új lakás tervezésénél, de most leírom nektek, hogyan szoktam én tervezni..

2. rész - Pakolj el mindent! 

Ha már túl vagy az első lépésen (vagyis a funkciók/helyiségek megtervezésén), készíts egy listát arról, a család mit szeretne elhelyezni a lakásban...

3. rész - Tervezés a bejárattól

Munkára fel, kezdjük a tervezést helyiségenként,mégpedig egyenesen a bejárattól.
Újépítésű lakásoknál, házaknál a legideálisabb..

4. rész - Kényelmesen a nappaliban

A nappali egy közösségi tér. Mindegy, hogy egyszobás lakásról vagy egy nagyobb apartmanról beszélünk..

2020-01-28

Gyerekszoba tervezés - tippek, tanácsok

Imádok gyerekszobát tervezni:) Csak a szülőkön múlik, mennyire engedik el a fantáziám. Egy kislányszoba giga-cuki, egy fiú szoba pedig megfelelő tervezéssel elképesztő vagány tud lenni. Annyi minden áll rendelkezésre, hogy néha már sok is a lehetőség.
Tovább olvasom >>

2019-10-22

A gyerekszoba pszichológiája

2019. október 10-én a Bonami (biztos ismeritek őket https://www.bonami.hu) által szervezett eseményen gyerekpszichológusok, bloggerek/tervezők/főszerkesztő/bútorfelújítók (Zai Viki, B. Tier Noémi, Szendrődi Enikő ), családanyák között beszélgettünk arról milyen az ideális gyerekszoba. 
Tovább olvasom >>

2019-12-09

Márvány és természetes kőhatás a lakásban

A márvány szó hallatára sokan összeborzonganak, “Áh, nem nekem való; Azt csak a gazdagok engedhetik meg maguknak; Ó, ez hogy nézne ki az én kis fürdőszobámban; Márvány a nappaliba, az olyan rideg- és még sorolhatnám az első reakciókat, pedig érdemes kicsit körbejárni a témát.
Tovább olvasom >>

2019-11-20

Villásreggeli és a lámpák

Szeretem a továbbképzéseket, mindig újat tanul az ember, új termékek, új eszközök, új eljárások.
Ma az Ambi Light szervezésében -egy villásreggelivel kezdve-, az általa forgalmazott egyik kiemelt a termékcsoportot - Vistosi-, ismerhettük meg, láthattunk bele a gyár napjaiba. Még ha csak  egy prezentáción keresztül is tettük, mindenképp egy élmény volt. Olyan információkat kaptunk magáról az üvegfújásról, amit most megosztok veletek.
Tovább olvasom >>

2019-09-20

Gyere át a S/ALON-ba (ra)

“Nagy lakásban, kastélyban vendégek fogadására használt, díszesen berendezett szoba, terem” …”Képzőművészeti kiállítás céljára való helység”/ Magyar Értelmező szótár.
Tovább olvasom >>

2019-08-11

Néha muszáj bevállalósnak lenni..

Akit egy kicsit is érdekel lakberendezés egész biztos felfigyel a különleges faldekorációkra. Sokszor választjuk a "biztonságos" megoldást, bézs, világos szürke festett fal, apró mintás tapéta, de valahogy a merészebbre nem is merünk gondolni. Pedig ha ha csak kicsit is ügyes vagy, saját magad is elkészítheted pár doboz festékkel az igazi varázslatot, amit egy másik lakásban tuti nem fogsz viszont látni.
Nézd végig az inspirációs képeket, és vágj bele. Ha elbizonytalanodtál, lépj velem kapcsolatba.
forrás: Pinterest

Tovább olvasom >>

2019-08-02

Bekltözik a zuzmó

Évek óta hálásak vagyunk azoknak a fejlesztőknek, akik kitalálták, hogy egy sötétebb területét a lakásnak vagy irodának, hogyan tegyük “zöldebbé”. Amikor én először találkoztam a zuzmó- vagy mohafallal (a mérete kb. 3x3m volt) le voltam nyűgözve. Persze nem mertem megkérni az eladót engedje meg csak egy kicsit megsimizni a falat, de aztán nemsokára egy másik helyen újra szembe jött, és azóta is kedvencem. 
Tovább olvasom >>

2019-07-16

Veszélyes stílus - ötletek az eklektikus stílus kialakításához

Azt már mindenki tudja, hogy az eklektika különféle korok, stílusok, irányzatok jegyeit gyűjti és vegyíti össze. A stílus alapvetően az építészeti elemek, anyagok vegyes használatából indult ki, folytatódott a szobrászművészetben is, és szép lassan a belsőépítészetben, a lakberendezésben is megjelent..  
Tovább olvasom >>

2019-05-31

Lakásvásárlás után, de hogyan - Tippek az otthonod kialakításához

Kezd a térszervezéssel
Ha már sikerült megtalálnod az ideális ingatlant, teremtsd meg az ideális otthont! Első lépésként, írd össze az igényeid. És akkor ezt alakítsd a lakás méreteihez:) Kisebb alapterületnél bizonyára kompromisszumokra lesz szükség, de sehol sincs lehetetlen.  
Tovább olvasom >>

2019-04-16

Tippek lakáseladáshoz 

Mennyit ér? – A lakáseladások 2019-ben szinte szárnyalnak. Sokan akár ingatlanközvetítő nélkül is sikeres üzletet kötnek, aki pedig nem akar ezzel nyűglődni keres egy ügyes ügynököt vagy egy lakberendezőt, aki egy kis Home Staging szolgáltatással segít. Szóval akár egyedül, akár segítséggel mi magunk is tehetünk azért, hogy lakásunk még eladhatóbb legyen a piacon.
Tovább olvasom >>

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.