2019-10-22

Hogyan alkoss tökéletes gyerekszobát

2019. október 10-én a Bonami (biztos ismeritek őket https://www.bonami.hu ) által szervezett eseményen gyerekpszichológusok, bloggerek/tervezők/főszerkesztő/bútorfelújítók (Zai Viki, B. Tier Noémi, Szendrődi Enikő ), családanyák között beszéltünk arról milyen az ideális gyerekszoba. A rendezvény helyszíne az Egyszülős Központ volt, aki Magyarországon, és az elhangzottak alapján Európában elsőként az egyedülálló szülők helyzetén szeretne segíteni. Olvassátok el kik ők, hátha köztetek is akad, aki szívesen meglátogatná őket. A hely szuperul van kialakítva, sok-sok program, és szolgáltatás fellelhető, de lényegében egy közösség. (https://www.egyszulos-kozpont.hu)

Beszéltünk a szoba színeiről, a berendezésről, a fenntarthatóságról, az újrahasznosításról, mire van szüksége a gyermeknek, hogy a környezetével a lelkét és akár az ízlésvilágukat is ápoljuk/fejlesszük.

Mindenki egyetértett abban - és ez szerintem egy alaptézis lehet az otthonra -, az legyen egy fészek, olyan, ahol elengedheted magad, ahol olyan tárgyak vesznek körül, amit szeretsz, tetszik, jól érzed magad velük, a környezet segítsen lecsillapodni a napi feszkók után. Elsősorban ezt visszafogott színekkel, praktikus/átalakítható berendezéssel, elegendő tárolóhellyel, - mert azt minden gyakorló szülő tudja, hogy szinte elképzelhetetlen a szétpakolás, de mennyivel jobb érzés, ha mindent percek alatt el tudunk rámolni és rend van. Legyen kreatív és természetes. 

Megfontoltan

A bútorokat illetően egy csöppség szobájába az első kb. 3 évben egy ágyra, pelenkázóra, anya-fotelre és némi ruhatárolásra alkalmas szekrényre van szükség. Ne vidd túlzásba se a dekort, se a bútorozást, még évekig a nappaliban tölti az idejét, viszont a szoba mindenképp legyen bájos, olyan ahol te is jól érzed magad:)
Az újrahasznosítás jegyében egy régi kiságy felújítva, egy gyönyörű karosszék és apróbb újrafestett dekorokkal ezt is kipipálhatod. Ötletekért látogass a https://nemiskacat.hu oldalára. Persze nem mindenki szeret festegetni. Én az ikeás komódot használtam fel, - ami először pelenkázó volt- nekünk nagyon bevált, mert iszonyú mennyiségű ruhát rejt. E fölé csináltunk lapszabászatban vágatott bútorlapokból összeállított akasztós, polcos szekrényt. Variáltunk, alkottunk. 

A kevesebb sokszor több

Nagy megelégedésemre, szakmailag jó úton járok, abszolút híve vagyok a letisztultságnak még egy gyerekszoba tekintetében is. Egyszínű, világos falak , ami nem kell, hogy fehér legyen. Nálunk például mindenhol egy halvány/pasztell grézs szín van, azaz egy barnás szürke állapot, de tényleg világos:) Ami alap: legyen elég tárolóhely, legyen kuckós, mert az nekik fontos, legyen biztonságos.

A lényeg, hogy teremts a családnak meleg otthont:)
Ha pedig elakadsz a megvalósításban, szívesen segítek. Kapcsolat 

képek forrása

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.