2019-12-09

Márvány és természetes kőhatás a lakásban

A márvány szó hallatára sokan összeborzonganak, “Áh, nem nekem való; Azt csak a gazdagok engedhetik meg maguknak; Ó, ez hogy nézne ki az én kis fürdőszobámban; Márvány a nappaliba, az olyan rideg- és még sorolhatnám az első reakciókat, pedig érdemes kicsit körbejárni a témát.
Ha valaki szereti a természetes köveket, burkolatként számos helye lehet otthonunkban. Konyha falára, padlóburkolatnak előszobába, fürdőszoba burkolatainak, de akár nappaliba dekorációs elemként beépítve.
A márvány valóban egy kemény, sokszor hideghatású, az egyik legellenállóbb anyag, egyértelműen a luxus, a decens elegancia, a wow hatás szállítója.

Ne csak fehérben gondolkodj
Színe igen sokféle. Van fehér mindenféle változatban: szürke, sárga, vörös, kék, fekete, amelyek vagy egyöntetűek, vagy pedig eresek, foltosak, felhősek. Legbecsesebb a hófehér, egyformán apró szemű márvány, legritkább a sárga színű, de nem gyakori a sötétvörös sem.

Felejtsd el az egyforma mintákat
Ha te csak a teljesen egyforma rajzolatú burkolatot szereted, akkor ne természetes kőben gondolkodj, mert a márvány és minden egyéb más anyagot a természet készítette elő, így egyforma minta, rajzolat egyiken sem lesz. Viszont pont ez adja meg azt a csodálatos különcséget, mint semmi más.
Képek forrása: Pinterest

https://www.balkanstein.hu/
https://slatelitehungary.hu/
https://www.ekkofatto.hu/
https://www.termeszeteskovekhaza.hu/ 

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.