2019-11-20

Villásreggeli és a lámpák 


Szeretem a továbbképzéseket,  mindig újat tanul az ember, új termékek, új eszközök, új eljárások.
Ma az Ambi Light szervezésében egy villásreggelivel kezdve, az általa forgalmazott egyik kiemelt a  termékcsoportot - Vistosi-,  ismerhettük meg, láthattunk bele a gyár napjaiba. Még ha csak ezt egy prezentáción keresztül is tettük, mindenképp egy élmény volt. Olyan információkat kaptunk magáról az üvegfújásról, amit most megosztok veletek.
A Vistosi gyárában - ahol egyedi üveglámpákat készítenek - a mai napig üvegfújással állítják elő a szebbnél szebb üvegbúrákat, üvegfúvó pipákkal. Nem gyártósorokról huppanak le a termékek, minden egyedi, mindhez emberi tudás, gyakorlat és a szakmaiság kell.
Egy-egy darabon akár 5-6 fő is dolgozhat, felosztva egymás közt a munkafolyamatot. A termékek többnyire átlátszó üvegek, aminek az alapja a szilícium. Ahhoz viszont, hogy ezek az üvegbúrák elképesztően szépen csillogjanak, kristályport kevernek az alapanyagba. A Vistosi a lehető legjobb forrásból, Franciaországból szerzi be a szilíciumot, amit több mint 1000C fokra hevítenek a kemencékben.
A mesterek (mert, hogy azok) naponta - és csak délelőtti időszakban - csak 4 órában “fújhatnak”. Ezzel is védik a tüdejüket. A munkaidő végén pedig a pihenés kötelező, hiszen órákat töltenek a forró kemencék közelében (ugyanúgy, mint szauna után is jólesik a szervezetnek, sőt kimondottan ajánlott a test lecsillapítása). A 20 méter hosszú kemencék az 500C fokon égetik az üveget, ami a folyamat végére 50C fokra hűl vissza.
A Vistosi csak régióbeli (Treviso) embereket foglalkoztat. Hitvallásuk leginkább ők értik az üveg mibenlétét :)
Ha megtehetjük mindenképp szerezzünk be egy Vistosi lámpát, ami ékköve lesz otthonunknak.
Magyarországon az Ambi Light cégtől tudod megrendelni - ambilight.hu 

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.