Új otthon tervezése - Hasznos tippek, tanácsok 2. rész 

A kívánság lista, pakolj el mindent!

Ha már túl vagy az első lépésen (vagyis az funkciók/helyiségek megtervezésén), készíts egy listát arról, hogy a család mit szeretne elhelyezni a lakásban. Elsősorban a helyiségek funkciója szerinti berendezések, a tárolóhelyek mennyiségét kell ebben a szakaszban alaposan átgondolni. Én azt szoktam mondani, említsünk meg mindent, ami eszünkbe jut, és ezt majd a lakás méreteihez igazítsuk. (jó tanács: a bosszankodást tegyük félre és a lehető legtöbbet hozzuk ki a terekből, még ha lakásunk nem is legoptimálisabb méretű a vágyainkhoz.)

Nos, ha már megvan mindenkinek a szobája, elgondoltuk, hogy amerikai konyhás nappalit vagy szeparált konyhát szeretnénk, hányan és mikor használják a fürdőszobát, menjünk végig helyiségenként és kezdjük el a berendezést. A tárolóhelyek tervezésénél vegyük figyelembe, van-e valamilyen hobbi, amihez akár nagyobb terjedelmű dolgokat el kell tudunk tárolni (pld. jégkorong-, sífelszerelés), vagy nézzük át tüzetesen a ruhatárunkat. Mennyi akasztós, polcos, fiókos helyre lesz szükségünk, és nem felejtsük el a cipőket sem! (megfelelő a pillanat, hogy átnézzük, valóban szükség van-e mindenre).


A következő részekben helyiségenként átvesszük a tervezési szempontokat- Indulás a bejárattól!
Csatlakozz az Facebook oldalam követőihez ITT, hogy minél előbb értesülhess további ötletekről! 
Tanácsadást szeretnék>

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.