2020-01-28

Gyerekszoba tervezés - tippek és tanácsok

Imádok gyerekszobát tervezni:) Csak a szülőkön múlik, mennyire engedik el a fantáziám. Egy kislányszoba giga-cuki, egy fiú szoba pedig megfelelő tervezéssel elképesztő vagány tud lenni. Annyi minden áll rendelkezésre, hogy néha már sok is a lehetőség. Hogy ne legyen képzavar azt szoktam javasolni, válasszunk fehér vagy pasztel falszínt - de egy falat nyugodtan kiemelhetünk extra festéssel, tapétával, dekorációval - , világos bútort (kis terekben mindenképp). A plüssök, az autók, a babák, a könyvek lesznek a “színesceruzák”. Ha fiú-lány szobát kell kialakítanunk, szintén a dekorációval bonthatjuk ketté optikailag a teret.

A dekoráció előtt azonban mindig a berendezés megtervezésével kezd.
A gyerekek korosztályához kell igazodnunk, milyen mobíliákra van most szükség, de tervezzünk a jövőre kitekintve is (egy babaszobában ne csak egy kiságyat képzeljünk el, hanem már egy normál méretű ágy,íróasztal elhelyezésére is gondoljunk), nem árt ilyenkor akár két berendezési tervet is kérni a szakembertől.
Ha lehetőség van rá, a dugaljkiosztást is módosítsuk, egy következő korosztály bútorozásához alkalmazkodva.  

Próbáljunk meg helyet szorítani játéktérnek is.

Bár 4 éves korukig biztos, hogy a nappaliban töltik az idejüket, de később már egyedül vagy a tesóval szobájukban fognak játszani.

Ha kicsi a szoba, akkor is törekedjünk a rendezettségre, a káosz csak feszültséget okoz. Persze rengeteg játékot kell tárolni, viszont tervezünk lebegő vagy polcos tárolókat, polcokat. Ne rakjuk tele a szobát ládákkal, dobozokkal. Filigrán megjelenésű bútorokat válasszunk, kerüljük a nagyméretű, “vaskosabb” kiegészítőket.

Én vallom, hogy már gyerekkorban megalapozhatjuk a szép, a dekoratív az igényes környezet iránti fogékonyságukat a gyerekeknek. De most rajtad a sor! Viszont ha mégis rám bíznád a tervezést, itt léphetsz velem kapcsolatba.

Csatlakozz az Facebook oldalam követőihez ITT, hogy minél előbb értesülhess további ötletekről!


Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.