Új otthon tervezése - Hasznos tippek, tanácsok 4. rész 

Kényelmesen a nappaliban

A nappali egy közösségi tér. Mindegy, hogy egyszobás lakásról vagy egy nagyobb apartmanról beszélünk, ez a helyiség, ahol általában a vendégek, a család tagjai összegyűlnek. A lakások nagy része már amerikai konyhával épül. Hogy miért alakult így, ennek több oka is van/lehet. Egyrészt a rendelkezésre álló tér kicsi, ezért adja magát, hogy a tér optikai növelése érdekében a nappalit a konyhával egybenyissuk (bár volt olyan megrendelőm, aki 40nm-es lakásában külön kérte, hogy hagyjuk meg a zárt konyhát a szagok miatt), illetve kisgyerekes családoknál nem kérdés, hogy a konyhati teendők elvégzése alatt is rálátunk a csemetére, később pedig az étkezőasztalnál együtt tudjuk megoldani a házifeladatot.

Ahhoz, hogy ez kényelmesen és a funkciókat viszonylag elválasztva oldjuk meg, jól megválasztott méretű bútorokkal tudjuk megoldani. Lehet, hogy nekünk a 150cm átmérőjű asztal tetszene, de a 140cm-es szögletes asztalt jobb helykihasználással tudjuk elhelyezni. Ha már étkezőasztal, akkor jól nézzük meg, hogy a filigránabb lábbal ellátott, vagy a vaskos középlábas asztal illene-e az enteriőrbe. És ha már asztal, akkor étkezőszék. Kis helyiségekbe minél könnyedebb, keskenyebb székeket válasszunk akár kárpitozott változatban is.

Az elrendezést tekintve, a konyha-étkező párost tervezzük a szoba egyik felére, míg a szoba másik felére a nappali funkció kerüljön. Aki tévét szeretne nézni, ne zavarjuk a közlekedésünkkel.
Felmerülhet a kérdés, hogy a funkciókat valahogy mégis szét kellene választani. Ilyen esetben mindig optikai térelválasztásról beszélünk. Egy komó, egy polcl, egy faldekoráció tökéletes határvonalat tud adni.

Folytatás...A jól működő konyha
Szeretnék tanácsadást kérni
Csatlakozz az Facebook oldalam követőihez ITT, hogy minél előbb értesülhess további ötletekről!
Képek forrása
 

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.