2019-05-31

Lakásvásárlás után, de hogyan - Tippek az otthonod kialakításához

Kezd a térszervezéssel
Ha már sikerült megtalálnod az ideális ingatlant, teremtsd meg az ideális otthont! Első lépésként, írd össze az igényeid. És akkor ezt alakítsd a lakás méreteihez:) Kisebb alapterületnél bizonyára kompromisszumokra lesz szükség, de sehol sincs lehetetlen.  

Mire lehet szükség


Előszoba, nappali étkezővel, fürdőszoba, mellékhelyiség, hálószoba és esetleg gyerekszoba és dolgozó.
A helyiségek méreteihez igazítsd a bútorokat. Bár persze vannak olyan berendezések, -mint például az ágy - ami inkább legyen kényelmes, mint kicsi, és ha már most alakítjuk ki a teret, a hálószobát ehhez tervezd :) Két személynek a 160 cm széles fekvőfelület már elég, de valaki megelégszik a 140 cm-rel is.

  

Tárolóhelyből sosem elég

A másik fontos dolog a megfelelő mennyiségű tároló kialakítása. Véleményem szerint rendet tartani leginkább úgy lehet, ha el is tudod pakolni a dolgaid. Vagyis megfelelő mennyiségű fiókos, polcos, akasztós szekrény legyen. Persze esetleg,ha van olyan ruhanemű vagy bármi más, amire már nincs szükség, inkább ajánld fel jótékony szervezeteknek

Funkciók együtt

Helyspórolás vagy egyszerűen praktikusság miatt több helyen is össze tudod vonni a helyiségeket. Ilyen a fürdőszoba, ahová a wc bekerül - bár ha már ketten használjátok a lakást, szerintem élhetőbb, ha a wc egy külön helyiségben van.
Vagy a nappali, ahová a konyha költözik be - itt meg kell említeni, ha kicsi a fürdő, és nincs lehetőség háztartási helyiség kialakítására, a mosó/szárítógépet a konyhába, vagy esetleg a folyosóra egy zárt szekrénybe is ki tudod helyezni.  

Még térelválasztás

Kislakásoknál a előszoba, mint helyiséget, nem tudjuk kialakítani, így ez akár a nappaliban is helyet kaphat. A különböző funkciót egy térelválasztóval jelezheted - ami lehet csak optikai megoldás is, mint például különböző színű falfestés. kép
De használhatsz üveg vagy dekorlemezből készült térelválasztókat 

És a konyha?

Konyha esetében is szükséges a helyiség mérete, arányok és a tárolási kapacitás összehangolása. Ha rendelkezésre áll a nagyméretű konyha, akkor is jól tervezd meg -lehetőség szerint konyhatechnológiai sorrendben - a hűtő-mosogató-főzőlap hármast. Ha apróbb terület áll rendelkezésre, valószínű a kisebb konyhai eszközök pulton történő tárolásásáról kell lemondanunk, de a pult területét tudjuk növelni, ha csak egy kör alakú mosogatómedencét választunk, illetve ha főzünk gyakran, akkor egy kétállásos főzőlap is megteszi. kép
Végül, de nem utolsósorban én mindenképp javaslom a kevesebb, de praktikusabb megoldásokat. Legyen inkább szellős, nem túlzsúfolt a lakás, hagyj magadnak életteret.
És ha sehogysem boldogulsz, itt tudsz nekem üzenetet küldeni: Ajánlatkérés 

Vissza a Blog oldalra >>

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.