Új otthon tervezése - Hasznos tippek, tanácsok 1. rész 

Kezdd az alaprajzzal!

Már korábban írtam egy összefoglaló bejegyzést, mit kell átgondolni, egy új lakás tervezésénél, de most leírom nektek, hogyan szoktam én dolgozni, milyen lépéseket követek.

Az alaprajz nem ördögtől való dolog, hanem inkább a tervezés Alfája. Sokaknak csak vonalak, meg kockák, sokasága, talán nagy vázlatokban látják egy lakás elrendezését, ha ránéznek a papírra vagy a monitorra, viszont lakberendezői szemmel már tereket látunk, annak előnyeivel és hátrányaival. És bár lehet elsőnek alkalmasnak tűnik a jelenlegi elrendezés, ha végigmész a tervezői listán már látni fogod, hogy valójában mire vágysz, és mi az amit ki lehetne hozni a rendelkezésre álló térből.


1.lépés
A családtagok figyelembevételével vedd sorba milyen helyiségekre lesz szükséged. Ha ezek megvannak gondold át a bejárati ajtótól hová hogyan jutsz el. Mennyit kell a konyhához sétálnod egy bevásárlás után, és kacifántosan vagy egyszerűen tudod-e megközelíteni a fürdőszobát, wc-t. Ezek a helyiségek honnan nyíljanak (a vizesblokkok helye társasházak esetében többnyire nem módosíthatók. Vannak trükkök új wc kialakításához, de erről majd egy következő bejegyzésben).
Hálószobák és közösségi terek elhelyezkedése is fontos, ha valaki pihenésre vágyik legyen lehetősége a zajtól távol egy szobában megtenni azt.

Tehát első lépés a család létszámához igazodva, és a napi rutint átgondolva, figyelembe véve a rendelkezésre álló teret kezdj bele a tervezésbe. Ha elakadnál kérdezz bátran :)  Tanácsadást szeretnék!


Folytatás a 2. részben, azaz “Karácsonyi lista, vagyis kinek mire van igénye” 
Csatlakozz ITT  Facebook oldalam követőihez, hogy minél előbb értesülhess további ötletekről!

Helga's Home Interior Design

Kapcsolat

Helga's Home
Interior Design

Légy inspirálva!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az adatokat a GDPR jogszabálynak megfelelően kezeljük. Adatvédelmi nyilatkozatok.